ΤΟ ΠΕΔΙΟ

Το πεδίο έχει ΝΑ προσανατολισμό και προσφέρεται για σκαρφάλωμα μετά τις 16.00 κατά τους θερινούς μήνες. Προσφέρει σκαρφάλωμα σε πλάκες με τάκους, τακάκια και μικρές ράμπες. Ο βράχος είναι χαμηλότερης ποιότητας μάρμαρο με ιδιαίτερο στυλ αναρρίχησης, με μακρινές κινήσεις που απαιτούν καλή ισορροπία. Οι διαδρομές φτάνουν τα 20μ. και έχει βαθμολογίες από 5c – 6b+.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Μπαρουταποθήκη είναι ένα πεδίο 13 διαδρομών που δημιουργήθηκε το 2019 από τους Δημήτρη Τιτόπουλο και Αντώνη Τσεσμετζόγλου, κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Σίφνου.

Ο ΒΡΑΧΟΣ

Xαμηλότερης ποιότητας μάρμαρο. Προσφέρει σκαρφάλωμα σε πλάκες με τάκους, τακάκια και μικρές ράμπες. Στη βάση των διαδρομών υπάρχει ταμπελάκι με το όνομά τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Υπάρχουν 13 διαδρομές ύψους 15 έως 25 μέτρων και βαθμού 5c έως 6c με ιδιαίτερο στυλ αναρρίχησης, με μακρινές κινήσεις που απαιτούν καλή ισορροπία. Όλες οι διαδρομές είναι ασφαλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα και πλακέτες καθώς και ρελέ με ανοξείδωτα καραμπίνερ.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Συνιστάται σχοινί τουλάχιστον 60m, 15 σετάκια, μποντριέ, ασφαλιστήρι, κράνος, παπούτσια αναρρίχησης.

ΕΠΟΧΗ

Η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχουν ιδανικές συνθήκες. Το πεδίο έχει ΝΑ προσανατολισμό και προσφέρεται για σκαρφάλωμα μετά τις 16.00 κατά τους θερινούς μήνες.

ΘΕΣΗ

Το πεδίο είναι στις Καμάρες Σίφνου και βρίσκεται σε απόσταση 1.4χλμ από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης, στο λιμάνι.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Μπαρουταποθήκη: Πορτοκαλί διαδρομή

Με τα πόδια

Ξεκινώντας από την πλατεία Καμαρών, κατευθυνόμαστε αριστερά προς Αγία Μαρίνα. Σε 500 μέτρα στρίβουμε δεξιά προς Χερρόνησο. Μετά από 700 μέτρα φεύγουμε από το δρόμο και ανεβαίνουμε αριστερά στο βουνό, ακολουθώντας για 200 μέτρα τη σχετική σήμαση προς το πεδίο.

Συνολική απόσταση από την πλατεία Καμαρών: 1.400 μέτρα, από το parking: 1.300 μέτρα, από το camping: 1.100 μέτρα.

Με αυτοκίνητο

Ακολουθείτε την ίδια πορεία, όπως με τα πόδια. Τα τελευταία 200 μέτρα γίνονται αποκλειστικά με μονοπάτι.