ΤΟ ΠΕΔΙΟ

Το πεδίο έχει πρόσβαση μέσα από τις Καμάρες και έχει θέα προς την κεντρική παραλία των Καμαρών. Οι διαδρομές φτάνουν μέχρι 30μ., με περιθώρια προέκτασης. Ο βράχος είναι γκρίζος και κόκκινος ασβεστολιθικός καλής ποιότητας. Οι διαδρομές εδώ κινούνται κυρίως σε πλάκες με χούφτες, τακάκια και κρυφά τρυπάκια. Ιδανικό για σκαρφάλωμα μετά τις 10 κατά τους θερινούς μήνες, αφού έχει ΒΑ προσανατολισμό. Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από 5b – 7b.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Νυμφαίο είναι ένα πεδίο 28 διαδρομών που δημιουργήθηκε το 2019 από τους Κώστα Τσουκλίδη και Αντώνη Τσεσμετζόγλου, κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Σίφνου.

Ο ΒΡΑΧΟΣ

Γκρίζος και κόκκινος ασβεστολιθικός καλής ποιότητας. Τοίχος με χούφτες, τακάκια και κρυφά τρυπάκια. Στη βάση των διαδρομών υπάρχει ταμπελάκι με το όνομά τους. Το πεδίο χωρίζεται σε 3 ενότητες. Η πρώτη ξεκινάει κάτω από τη σπηλιά και οι άλλες 2 είναι δυτικότερα.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Υπάρχουν 28 διαδρομές ύψους 12 έως 30 μέτρων και βαθμού 5b έως 7b. Όλες οι διαδρομές είναι σχετικά πυκνά ασφαλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα και πλακέτες καθώς και ρελέ με ανοξείδωτα καραμπίνερ. Στην πρώτη διαδρομή μπορείτε να κάνετε και εναέρια κούνια!

ΧΡΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Συνιστάται σχοινί τουλάχιστον 70m, 16 σετάκια, μποντριέ, ασφαλιστήρι, κράνος, παπούτσια αναρρίχησης.

ΕΠΟΧΗ

Η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχουν ιδανικές συνθήκες. Ιδανικό για σκαρφάλωμα μετά τις 10 κατά τους θερινούς μήνες, αφού έχει ΒΑ προσανατολισμό.

ΘΕΣΗ

Το πεδίο είναι στις Καμάρες Σίφνου και βρίσκεται σε απόσταση 600μ από το κεντρικό χώρο στάθμευσης, στο λιμάνι.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Νυμφαίο: Μπλε διαδρομή

Με τα πόδια

Ξεκινώντας από την πλατεία Καμαρών, κατευθυνόμαστε προς Απολλωνία. Σε 150 μέτρα στρίβουμε δεξιά στην οδό Νυμφών και συνεχίζουμε ευθεία στον χωματόδρομο, προς τη δεξαμενή νερού του οικισμού. Στη δεξιά πλευρά της δεξαμενής κατεβαίνει ένα πέρασμα μέσα στον ξεροπόταμο κι από εκεί, ακολουθώντας τη σήμανση φτάνετε στο πεδίο.

Συνολική απόσταση από την πλατεία Καμαρών: 700 μέτρα, από το parking: 600 μέτρα, από το camping: 850 μέτρα.

Με αυτοκίνητο

Η απόσταση από το parking των Καμαρών είναι μόλις 600 μέτρα και δεν προτείνεται να πάρετε αυτοκίνητο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι άσχημος χωματόδρομος και μονοπάτι.