ΤΟ ΠΕΔΙΟ

Το πεδίο βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο περίπου μακριά από το λιμάνι, στο δρόμο προς Απολλωνία. Ο βράχος είναι γκρι και κόκκινος ασβεστόλιθος καλής ποιότητας. Τα στυλ αναρρίχησης εδώ ποικίλουν, από κάθετες ή θετικές πλάκες με σχισμές, τακάκια και χούφτες σε ελαφριά άρνηση και κολονέτα. Το μέγιστο ύψος είναι περίπου 25μ. Η ασφάλιση είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα όριά τους. Οι διαδρομές κυμαίνονται από 5c-7a.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα Μεταλλεία είναι ένα πεδίο 15 διαδρομών που δημιουργήθηκε το 2019 από τους Δημήτρη Τιτόπουλο και Αντώνη Τσεσμετζόγλου, κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Σίφνου.

Ο ΒΡΑΧΟΣ

Γκρι και κόκκινος ασβεστόλιθος καλής ποιότητας. Τα στυλ αναρρίχησης εδώ ποικίλουν, από κάθετες ή θετικές πλάκες με σχισμές, τακάκια και χούφτες σε ελαφριά άρνηση και κολονέτα. Στη βάση των διαδρομών υπάρχει ταμπελάκι με το όνομά τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Υπάρχουν 15 διαδρομές ύψους 15 έως 25 μέτρων και βαθμού 5c έως 7a. Η ασφάλιση (ανοξείδωτα βύσματα και πλακέτες καθώς και ρελέ με ανοξείδωτα καραμπίνερ) είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα όριά τους.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Συνιστάται σχοινί τουλάχιστον 60m, 15 σετάκια, μποντριέ, ασφαλιστήρι, κράνος, παπούτσια αναρρίχησης.

ΕΠΟΧΗ

Η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχουν ιδανικές συνθήκες. Το πεδίο βλέπει στο βορρά και βρίσκεται στη σκιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

ΘΕΣΗ

Το πεδίο είναι στις Καμάρες Σίφνου και βρίσκεται σε απόσταση 1,6χλμ από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης, στο λιμάνι.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Μεταλλεία: Πράσινη διαδρομή

Με τα πόδια

Ξεκινώντας από την πλατεία Καμαρών, κατευθυνόμαστε αριστερά προς Αγία Μαρίνα. Σε 350 μέτρα, αμέσως μετά το κάμπινγκ, στρίβουμε δεξιά στο δρομάκι που κατεθύνεται στην κοίτη του ξεροπόταμου "Λειβαδά", τον οποίο συναντάμε σε 800μ. Συνεχίζουμε στην κοίτη (είναι πλέον χωματόδρομος) για άλλα 400 μέτρα, στρίβουμε δεξιά και βγαίνουμε στο κεντρικό δρόμο. Προχωράμε αριστερά, προς Απολλωνία για 50μ και ανεβαίνουμε δεξιά στο βουνό, ακολουθώντας τη σχετική σήμανση. Σε 400 μέτρα φθάνουμε στο πεδίο.

Συνολική απόσταση από την πλατεία Καμαρών: 2,300 μέτρα, από το parking: 2.200 μέτρα, από το camping: 2.000 μέτρα.

Με αυτοκίνητο

Ακολουθείτε το δρόμο προς Απολλωνία για 1500μ. Ανεβαίνετε δεξιά τα τελευταία 200 μέτρα με τα πόδια.